Allround zonwering: Zo reinig en onderhoud je effectief je zonwering

Als zonweringfabrikant weten we bij Allround Zonwering hoe belangrijk goed onderhoud is voor de levensduur van je zonwering. Zonwering verzamelt niet alleen stof en vuil, maar wordt ook blootgesteld aan weersinvloeden die het materiaal kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken en onderhouden is daarom erg belangrijk. Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder!

Allround Zonwering

Kies het juiste moment voor de reiniging

Zomaar een dag plannen en beginnen met het schoonmaken van je zonwering is niet handig. Begin daarom eerst met het plannen van je schoonmaak. Dit kun je het beste doen op een droge, maar bewolkte dag. Wanneer je jouw zonwering gaat schoonmaken terwijl de felle zon schijnt, kan dit droogvlekken veroorzaken. Daarnaast kan regen juist het schoonmaakproces verstoren. Kijk daarom goed naar de weersvoorspellingen en controleer het weerbericht goed van tevoren om er zeker van te zijn dat je gaat schoonmaken op een droge dag.

Allround Zonwering

 De aanpak van Allround Zonwering voor het schoonmaken

Wanneer je gaat beginnen met het schoonmaken van je zonwering, is het verstandig om eerst het oppervlakkige vuil te verwijderen met een zachte borstel. Belangrijk is dat je de zonwering volledig uitrolt. Als je het doek van de zonwering kunt verwijderen van de bovenbak, heeft dit de voorkeur. Dit voorkomt dat vuil van het doek in de bovenbak blijft zitten en uiteindelijk opnieuw op het doek terecht komt

Allround Zonwering

Kies voor de juiste schoonmaakmiddelen

Voordat je begint met het schoonmaken van je zonwering, moet je goed kijken naar de middelen die je wilt gebruiken. Het kiezen van de juiste schoonmaakmiddelen is ontzettend belangrijk. Vermijd harde chemische reinigers; deze kunnen het doek beschadigen en verkleuren. Dit wil je voorkomen. Een mild schoonmaakmiddel, speciaal ontwikkeld voor zonwering, is het beste om je zonwering te reinigen. Test het reinigingsmiddel eerst op een klein, onopvallend deel van het doek om te controleren op kleurverschillen. Zo ga je secuur te werk!

Stappenplan voor het reinigen

Om het je nog overzichtelijker te maken, hebben we hieronder een overzichtelijk stappenplan voor je opgesteld dat je gaat helpen bij de schoonmaak van jouw zonwering:

  1. Reinig de bovenbak met een zachte doek en een sopje.
  2. Borstel het losse vuil van het doek zachtjes af.
  3. Behandel het doek met een geschikt reinigingsmiddel en laat het minstens een kwartier intrekken.
  4. Spoel het doek af met schoon water, zonder de druk van een hogedrukreiniger; hier gaat je zonwering van kapot.
  5. Laat het doek volledig drogen voordat je het weer oprolt.

Regelmatig onderhoud

Het is belangrijk om het onderhoud van de zonwering goed bij te houden. Bij Allround Zonwering raden we aan om minstens eenmaal per jaar de zonwering goed te reinigen. Dit zorgt ervoor dat je zonwering in goede staat blijft. Door deze reiniging minstens één keer per jaar uit te voeren, zorg je ervoor dat je zonwering extra lang meegaat en de kwaliteit behouden blijft.

Wil je meer advies over het onderhouden van je zonwering of heb je specifieke vragen? Allround Zonwering staat klaar om je te helpen. Neem contact met ons op voor advies of neem een kijkje op onze website voor meer informatie over onze producten!